Головна Новини Світ Росія У РФ відреагували на слова Кулеби про готовність України до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ відреагували на слова Кулеби про готовність України до переговорів

У Росії не вірять, що Україна готова сідати з нею за один стіл переговорів

24 липня 2024, 11:43 comments1533
Поділіться публікацією:

У Росії нібито не вірять у щирість слів міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який у Китаї заявив про те, що Україна готова до переговорів із Росією. Зокрема, про це пишуть РІА "Новости" з посиланням на джерела в Москві.

У РФ відреагували на слова Кулеби про готовність України до переговорів

Переговори України і РФ

Так ось, ці джерела вважають, що якби Київ справді був налаштований на проведення переговорів із Росією, то він би скасував заборону на такі дії.

"Якби Київ насправді цього хотів, він би скасував указ про самозаборону їх проведення", — сказав чиновник, на якого посилається російське пропагандистське видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вперше з початку повномасштабної війни з Росією прибув до Китаю. У першому своєму відео він повідомив, що також буде обговорювати питання припинення війни в Україні. Перед його прибуттям про тему припинення війни говорили і у МЗС Китаю, підкреслюючи, що вони намполягають на негайному припиненні бойових дій.

24 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в розмові з китайським колегою Ван І заявив, що українська влада готова вступити в діалог з Росією з приводу завершення військового конфлікту. Ван І у відповідь відзначив відданість Пекіна політичному варіанту вирішення військового конфлікту між РФ та Україною і запевнив, що країна продовжить відігравати конструктивну роль у його врегулюванні.

При цьому експерти вже розкритикували візит Кулеби до Пекіна. Вони вважають, що якщо Китай дуже хоче нав'язати Україні свій "мирний план", то його дипломати мають оббивати печерські пагорби, а не використовувати Кулебу як хлопчика за викликом. Крім того, аналітики звертають увагу, що Китай уже не говорить про територіальну цілісність України, а лише про негайне припинення бойових дій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини