Головна Новини Світ Росія У РФ виявили більше заразний штам коронавірусу "гамма": чим він небезпечний
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ виявили більше заразний штам коронавірусу "гамма": чим він небезпечний

Мутації "дельта" і "гамма" викликають занепокоєність

22 липня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

На території Російської Федерації зафіксували випадки інфікування коронавірусним штамом "гамма", який також називають "бразильським". Ця мутація є більш заразною, подібно штаму "дельта", пише УНІАН, посилаючись на російське видання "Інтерфакс".

У РФ виявили більше заразний штам коронавірусу "гамма": чим він небезпечний

У РФ виявили більше заразний штам коронавірусу "гамма" - фото з відкритих джерел

"На території Російської Федерації широке поширення отримав варіант "дельта", виявлено поодинокі випадки варіанту "гамма", — сказано в повідомленні.

У Росії штами коронавірусного захворювання "дельта" і "гамма" були визначені, як ті, які "викликають стурбованість". Ці мутації захворювання називають більш трансмісивними та вірулентними. Крім того, вони здатні знижувати ефективність антитіл.

Зазначимо, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я попереджали про небезпеку, яку тягне за собою поява штамів "дельта" і "гамма". Водночас компанії Pfizer і BioNTech повідомили, що будуть розробляти соціальну вакцину проти нового мутованого штаму коронавірусу "дельта". Активна фаза досліджень, за повідомленням компанії, може початися вже в серпні цього року.

Також портал "Коментарі" писав, що епідеміолог і технічний керівник ВООЗ з питань COVID-19 Марія Ван Керкхове заявила, що ситуація з пандемією у світі стає небезпечніше, а світ все більше віддаляється від її завершення. Епідеміолог підкреслила, що за минулі сім днів кількість нових випадків інфікування коронавірусом у світі виросла на більш ніж 11%, а кількість смертей збільшилася на 1%. Керкхове також зазначила, що на території Європи кількість нових випадків COVID-19 зросла на 21%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини