Головна Новини Світ Росія У РФ заявили про атаку дронів на НПЗ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявили про атаку дронів на НПЗ: що відомо

У РФ поскаржилися на атаку дронів на Афіпський НПЗ у Краснодарському краї

2 травня 2024, 07:17 comments3867
Поділіться публікацією:

У Краснодарському краї РФ у ніч проти 2 травня пролунали вибухи в районі селища Афіпський, де розташований нафтопереробний завод. Причиною стала нібито атака безпілотників на цей об'єкт та робота ППО. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російський Telegram-канал Shot.

У РФ заявили про атаку дронів на НПЗ: що відомо

Афіпский НПЗ. Фото:: з відкритих джерел

Зазначається, що загалом було три вибухи, а місцеві жителі чули характерний звук двигунів, ймовірно, дронів, що лунав у небі.

Стверджується, що безпілотники летіли у бік нафтопереробного заводу, але були збиті ППО на підльоті до нього і нібито впали за кілька кілометрів від заводу. Російські пропагандисти кажуть, що дрони – українські.

"Очевидці розповіли SHOT, що перший вибух над населеним пунктом прогримів о 3:10. Після цього звук мотора в небі продовжився і було чути ще два вибухи. Попередньо, БПЛА летіли у бік НПЗ, але були збиті ППО або посаджені засобами РЕБ", — йдеться у публікації.

Офіційних даних про руйнування та постраждалих немає. Місцевий губернатор про подію нічого не повідомляв.

Важливо наголосити, що Афіпський НПЗ раніше вже був атакований безпілотниками і горів внаслідок ударів БПЛА – це сталося у жовтні минулого року.

Це не всі неприємні пригоди для росіян за цю ніч. У Росії у двох регіонах заявили про роботу ППО та вибухи в ніч на 2 травня через атаку безпілотників. У Орлівській області було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, а Курської області без світла залишився населений пункт. Про це повідомили губернатор Орловської області Андрій Кличков та губернатор Курської області Роман Старовойт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч на середу невідомі безпілотники атакували Рязанську та Воронезьку області Росії. На Рязанському нафтопереробному заводі виникла пожежа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини