Головна Новини Світ Росія У РФ заявили про розробку нових дронів: яку небезпеку несуть ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заявили про розробку нових дронів: яку небезпеку несуть ЗСУ

У Росії заявили про те, що нібито розробили і випустили нові дрони «Піранья», які стали стійкими до системи радіоелектронної боротьби

22 травня 2024, 20:48
Поділіться публікацією:

Як заявили у Симбірському конструкторському бюро, вони розробили новий дрон "Пірання" з мультичастотною системою зв'язку, яка нібито робить безпілотники стійкими до дії систем радіоелектронної боротьби (РЕБ).

У РФ заявили про розробку нових дронів: яку небезпеку несуть ЗСУ

Дрони на фронті

У бюро стверджують, що нібито ці дрони вже поставлені загарбникам на фронт.

"Ми нещодавно поставили їм дрони на наших унікальних частотах, які засобами РЕБ не глушаться. Ось вони перший запустили, і одразу в ціль",
— заявили в РФ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами головного комітету Олександра Сирського, хто матиме на фронті перевагу у безпілотниках, той і зможе отримати шанс на перемогу у війні. Водночас військові неодноразово говорили про те, що Україні потрібно налагодити масове виробництво безпілотників. У той же час вони наголошували, що найчастіше людей, які розробляють та виготовляють дрони мобілізують на фронт. Директори підприємств просто не встигають забронювати їх від мобілізації, оскільки цей процес триває кілька місяців. У цьому, наголошували військові, величезна проблема, яку треба негайно вирішувати, адже армія недоотримує такий важливий засіб у боротьбі з окупантами.

Крім цього, відомо, що держава також запустила програми із закупівлі дронів для армії, але військові так і не відчули результатів цієї програми. Саме тому у Верховній Раді навіть створили тимчасову слідчу комісію , яка має вивчити це питання та зрозуміти, скільки грошей було виділено на дрони та чому вони так і не потрапили на фронт.

Втім, Україна все ж таки має дрони далекого радіусу дії, які є головним болем окупантів, оскільки вони регулярно вражають російські НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини