Головна Новини Світ Росія У РФ зростає невдоволення війною: у ГУР розповіли, скільки росіян проти мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ зростає невдоволення війною: у ГУР розповіли, скільки росіян проти мобілізації

В українській розвідці заявили, що проти мобілізації майже 70% росіян

22 грудня 2023, 08:37
Поділіться публікацією:

За тією інформацією, яка має Головне управління розвідки Міноборони України, в Росії зростає кількість людей, незадоволених війною в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це, виступаючи на заході Україна та світ попереду 2024 року, розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький.

У РФ зростає невдоволення війною: у ГУР розповіли, скільки росіян проти мобілізації

Мобілізація у Росії. Фото: із відкритих джерел

ГУР повідомляє, що держава-агресор змушена закликати до окупаційної армії 1000-1200 осіб, щоб поповнювати втрати на фронті. У той же час, рівень невдоволення російського населення примусовою мобілізацією зараз зріс майже до 70%.

"За різними підрахунками, щодня РФ здатна закликати до своїх збройних сил шляхом мобілізації та рекрутування близько 1000-1200 осіб. Це щодня", — висловився Скибицький.

За словами заступника начальника ГУР, більшість новобранців Росія відправляє на фронт для поповнення втрат, які держава-агресор несе у війні проти України.

"Загалом Росія намагається підтримувати рівень укомплектованості свого угруповання, бойових частин, що знаходяться на лінії зіткнення, на рівні 92-95%, щоб зберігати темп наступу", — зазначив представник ГУР Міноборони України.

Він також розповів, що в РФ зростає невдоволення мобілізацією: якщо на початку року проти примусового призову до армії виступали близько 60% росіян, то станом на грудень 2023-го цей показник зріс до 69%.

"Це ще не є ознакою того, що будуть протести, але такі настрої у суспільстві вже є", — пояснив Скибицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що буде з мобілізацією в Росії після березня: чи справді Володимир Путін кинув на війну мільйони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини