Головна Новини Світ Росія У Росії до кінця осені створять свій аналог Tik-Tok
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії до кінця осені створять свій аналог Tik-Tok

Замість лайків будуть зірочки

27 вересня 2021, 12:18
Поділіться публікацією:

У Росії до кінця осені запустять свій власний аналог популярного додатка Tik-Tok. Про це повідомляє "Ехо Москви", цитуючи главу холдингу "Газпром-Медіа" Олександра Жарова.

У Росії до кінця осені створять свій аналог Tik-Tok

Тік-Ток, фото з відкритих джерел

Жаров каже, що ідея створити аналог виникла через те, що користувачі контенту дивляться відео з вертикального екрану смартфона. Російський додаток не сильно відрізнятиметься від оригінального. За допомогою нього можна буде записувати короткі відео до 15 секунд, змінювати швидкість програвання і додавати до відео музику.

Оригінальним в російському Tik-Tok буде те, що замість лайків будуть зірочки. Назву аналогу творці поки що не придумали.

У газеті The Washington Post відзначають, що Росія веде послідовну роботу зі створення національного кіберпростору. Відбуваються поступові спроби від'єднати російський інтернет від глобального. Американські журналісти порівнюють подібні дії з тим, як працювало КДБ СРСР. Тоді спалили дослідний зразок копіювальної машини, щоб не допустити її використання для вільного обміну інформацією поза контролем КПРС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що користувачі соцмереж висміяли Путіна, який захотів керувати рунетом. Мінкомзв'язку розробило законопроект "Про автономну систему інтернет", яка передбачає наділення держави винятковим правом регулювання всіх критичних елементів інфраструктури рунету. За інформацією ЗМІ РФ, документ має на увазі повний контроль держави над усією інфраструктурою російського інтернету і створення єдиної федеральної інформаційної системи забезпечення цілісності і стійкості рунету. Соцмережі відреагували на цю новину жартами і фотожабами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини