Головна Новини Світ Росія У Росії хочуть поверненути смертну кару: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії хочуть поверненути смертну кару: що відомо

Голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін пропонує скасувати мораторій указом Путіна

28 червня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

 Голова Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Бастрикін закликав розглянути можливість скасування мораторію на смертну кару під час пленарного засідання Міжнародного петербурзького юридичного форуму. Він зазначив, що в деяких випадках вважає за необхідне застосування смертної кари і наводить як приклад теракт у підмосковному Crocus City Hall, де загинули 144 людини.

У Росії хочуть поверненути смертну кару: що відомо

Олександр Бастрикін (фото з відкритих джерел)

Бастрикін висловив думку, що за вбивство великої кількості людей, зокрема 70-80-100 жертв, смертна кара буде "дуже гуманним" рішенням. Він також запропонував скасувати мораторій указом президента, без зміни Конституції, зазначивши, що це можливо зробити без проведення референдуму.

Його заяви були опубліковані в російських ЗМІ, де він також висловився про те, що деякі кваліфіковані юристи вважають необхідним змінювати Конституцію для скасування мораторію, але він з цим не згоден і наполягає на можливості здійснення цього рішення президентським указом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що глава СК Росії обізвав Держдуму "Держдурою"Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін назвав Державну думу "Держдурою" під час обговорення міграційної політики на сесії Петербурзького міжнародного юридичного форуму, що викликало значний резонанс.

Бастрикін запитав у депутата про те, що відбувається в Держдумі та чи зацікавлені там у прийнятті нових законів, які відповідають напруженій ситуації.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін відповів на це, заявивши, що висловлювання Бастрикіна образило весь народ, оскільки депутати обрані громадянами Російської Федерації. Він наголосив, що таким чином глава Слідчого комітету образив народ Росії.

 

 


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини