Головна Новини Світ Росія У Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів

Росія провела термінову закупівлю препаратів йодиду калію

27 вересня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Коментарі", на російському порталі т.зв. "єдиної інформаційної системи у сфері закупівель" оприлюднили позицію на придбання калію йодиду на суму майже 5 мільйонів рублів.

У Росії на сайті держзакупівель помітили "незвичайний" тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів

Радіація. Фото: з відкритих джерел

Постачання калію йодиду призначене для потреб "ФГУП НВЦ "Фармзахист" ФМБА Росії". Сума закупівлі становить 4850000 рублів. Заявку було розміщено 16 вересня поточного року та редаговано 26 вересня. Йодід калію приймається у разі загрози ядерного зараження. У цьому випадку кожна людина старша за два роки повинна прийняти 125 мг препарату. Доза для дітей віком до двох років становить 40 мг.

ФМБА Росії забезпечує радіаційну, хімічну, біологічну безпеку Росії та її населення. Нагадаємо, раніше російський диктатор путін заявив, що при загрозі територіальної цілісності Росії використовує всі засоби оборони, натякаючи на ядерну зброю.

На тлі всіх заяв про розв'язання ядерної війни ці повідомлення виглядають більш ніж насторожливо.

Але після появи цієї новини уважні користувачі соцмережі звернули увагу на те, що подібні закупівлі проводилися і раніше, просто раніше на це ніхто не звертав уваги. Сума тендерів приблизно така сама (3,2 млн рублів за поточним курсом).

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні союзники України продумують плани реагування на випадок, якщо російський диктатор Володимир Путін почне реалізовувати свої ядерні загрози щодо України. Кремлю непублічно надсилають попередження про можливі наслідки, повідомляє Financial Times із посиланням на п'ять анонімних обізнаних співрозмовників. А радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван відкрито заявив, що Штати роз'яснили Москві "катастрофічні наслідки", з якими вона може зіткнутися, якщо зважиться на ядерний удар. Чи ще є шанс уникнути катастрофи? Чи для цього робить цивілізований світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

У Росії на сайті держзакупівель помітили ”незвичайний” тендер на закупівлю йодиду калію на 5 мільйонів рублів - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини