Головна Новини Світ Росія У Росії новий рекорд з експорту нафти: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії новий рекорд з експорту нафти: подробиці

Країна-агресор наростила постачання нафти ESPO з порту Козьмине

28 лютого 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Загальний експорт російської нафти зріс до найвищого рівня за останні чотири місяці. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Росії новий рекорд з експорту нафти: подробиці

Експорт нафти. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що тимчасове припинення постачання російської сирої нафти "Сокіл" з острова Сахалін на Тихоокеанському узбережжі компенсовано стрімким зростанням постачання нафти ESPO з порту Козьміно. Обсяг експорту підвищився майже до найвищого рівня за чотири місяці.

У матеріалі йдеться про те, що щотижневі поставки зросли близько 365 000 барелів на день, досягнувши рівня 3,5 мільйона, що приблизно на 215 000 барелів на день перевищує цільовий показник станом на 5 листопада 2023 року. Це дозволило компенсувати труднощі з нафтою "Сокіл", що виникли через побоювання індійських нафтопереробників американських санкцій. Щонайменше 14 вантажів загальним обсягом 10 млн барелів із нафтою "Сокіл" все ще перебувають на судах.

Раніше зазначалося, що до Індії було доставлено три вантажі "Сокола", а деякі інші перенаправлено до Китаю.

Варто зазначити, що Індія відновила імпорт російської нафти "Сокіл" після двомісячної перерви. За даними джерел видання, індійська компанія Hindustan Petroleum Corp (HPCL.NS) закупила нафту "Сокіл" у трейдера. Ймовірно, країна провадитиме оплату за нафту в дирхамах ОАЕ.

Крім того, два нафтові танкери зупинили свою діяльність біля берегів Греції через кілька днів після того, як США ввели нові санкції щодо 14 російських кораблів. Згідно з даними Bloomberg, судна NS Creation та "Затока Амурська" призупинили перевалку нафтових вантажів у Лаконічній затоці на південь від Греції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи правда, що санкції проти РФ втратили ефективність: до чого тепер рухається Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини