Головна Новини Світ Росія У Росії планують відкласти голосування щодо визнання ЛНР і ДНР: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії планують відкласти голосування щодо визнання ЛНР і ДНР: яка причина

Російський парламент може відкласти голосування про визнання ЛНР і ДНР

11 лютого 2022, 16:31
Поділіться публікацією:

Нижня палата російського парламенту планує ще звернутися до уряду за вказівками щодо того, чи голосувати за визнання незалежності двох відокремлених українських регіонів, заявив спікер, натякаючи, що цей крок може бути відкладений. Про це повідомляє Reuters.

У Росії планують відкласти голосування щодо визнання ЛНР і ДНР: яка причина

Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін - Reuters

14 лютого Державна Дума, нижня палата Росії, має призначити дату голосування за пропозицію групи депутатів звернутись до президента Володимира Путіна з проханням визнати дві самопроголошені республіки, які підтримує Москва.

Формальне визнання східноукраїнських регіонів, контрольованих проросійськими сепаратистами з 2014 року, ще більше посилить напругу через нарощування російських військ поблизу України.

"Це дуже серйозне і важливе питання. Ми говоримо про захист життя наших громадян і співвітчизників", — заявив у п'ятницю, 11 лютого, спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

Говорячи про перспективу нових консультацій, Володін сказав, що 14 лютого Дума також вирішить, чи запитати спочатку Міністерство закордонних справ та інші державні установи щодо їхньої ідеї. Такий крок, ймовірно, призведе до затримок.

Він сказав, що лише дві фракції Думи — "Комуністи" і "Справедлива Росія", які разом контролюють 85 з 450 місць — хотіли негайно проголосувати, щоб попросити Путіна визнати регіони.

Очікується, що рішення ухвалить рада найвищих депутатів Думи.

Володін є членом пропутінської партії "Єдина Росія", яка домінує в нижній палаті парламенту.

"Єдина Росія", яка має 325 місць у палаті, підтримала окрему ідею відправити російські військові поставки та іншу допомогу в регіони, що відкололися, сказав Володін.

Як повідомляли раніше "Коментарі", комуністи Росії у Держдумі хочуть попросити Путіна визнати самопроголошені республіки "Луганська народна республіка" та "Донецька народна республіка" як незалежні держави. Партія "КПРФ" на чолі з Зюгановим підготували проект такого звернення, проте нині потребують підтримки інших депутатів парламенту Росії, аби воно потрапило на стіл Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини