Головна Новини Світ Росія У Росії пожежі на НПЗ продовжуються: де знову "прильоти"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пожежі на НПЗ продовжуються: де знову "прильоти"

У Росії пожежа на НПЗ у Самарській області

23 березня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

У ніч з 22 на 23 березня в Новокуйбишевську Самарської області Росії місцеві жителі повідомили про вибухи на місцевому нафтопереробному заводі, у тому числі про атаку безпілотників та два прильоти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє низка телеграм-каналів, де вже з'явилися фото охопленого полум'ям НПЗ.

У Росії пожежі на НПЗ продовжуються: де знову "прильоти"

У Росії спалахнув нафтопереробний завод. Фото: із відкритих джерел

Новокуйбишевський нафтопереробний завод знаходиться у Самарській області та входить до складу групи НК "Роснефть".

Там освоєно випуск багатьох видів продукції: палива для реактивних двигунів, масел для ракетоносіїв та легкових автомобілів. Близько 30 видів продукції підприємства відвантажується до багатьох регіонів Росії та країни ближнього зарубіжжя.

Завод є одним з основних виробників та постачальників палива для реактивних двигунів марки РТ вищого ґатунку – найбільш затребуваного в Росії. Проектна потужність підприємства – 8,3 мільйонів тонн нафти.

Цікаво, що раніше видання Financial Times написало, що Сполучені Штати нібито закликали Україну не бити російськими нафтопереробними заводами та іншою енергетичною інфраструктурою, оскільки побоюються, що це може призвести до зростання цін на енергоресурси та ще більшої ескалації.

У свою чергу, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заперечує, що офіційний Вашингтон вимагає від України припинити атаки по нафтовій інфраструктурі Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни серйозно стурбовані постійними атаками українських дронів на НПЗ Росії. Саме тому ухвалили рішення захищати свої нафтогазові об'єкти від атак дронів, а саме для "прикриття" об'єктів мають встановити системи захисту типу "Панцир". Про це пише The Guardian із посиланням на цитату директора департаменту розвитку газової промисловості Міністерства енергетики РФ Артема Верхова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини