У Росії пригрозили Польщі за спроби захищати Україну від російських ракет

У МЗС РФ пригрозили Польщі за збиття російських ракет в повітряному просторі України.

Представник Міністерства закордонних справ РФ Олег Тяпкін пригрозив Польщі, якщо Варшава буде перехоплювати російські ракети над територією України. За словами Тяпкіна, Польщі слід очікувати на "цілком конкретну" реакцію від Кремля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Директор третього європейського департаменту МЗС РФ Олег Тяпкін відреагував на заяву польського очільника МЗС Радослава Сікорського, який вказав, що Варшава розглядає можливість збивати російські ракети у повітряному просторі України.

Тяпкін заявив, що російські військові нібито законно запускають ракети "з метою нейтралізації військових загроз" та пригрозив Варшаві, якщо та буде втручатись у війну в Україні.

"Якщо офіційна Варшава піддасться авантюрному пориву і зважиться здійснити спроби перехоплення далекобійних засобів ураження... то реакція на них буде адекватною і цілком конкретною", - сказав Олег Тяпкін, однак не повідомив, яка саме буде відповідь від РФ.

У липні прем'єр Польщі Дональд Туск та президент України Володимир Зеленський підписали угоду про співпрацю у сфері оборони та безпеки. За документом Варшава може збивати російські цілі над територією України. Однак, як пояснює міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, Варшава не може приймати таке рішення самостійно і повинна погодити питання з НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідмовляв, що Німеччина звинувачує Польщу у співпраці з Україною. У Варшаві різко відреагували та вимагають вибачень від Берліна.

Також "Коментарі" писали про те, що речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила Україні жорсткою відповіддю через бої в Курській області.