Головна Новини Світ Росія У Росії продовжується "полювання": затримали ще одного генерала РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії продовжується "полювання": затримали ще одного генерала РФ

Заступника ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу генерала Павла Попова затримали у Росії.

29 серпня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо колишнього заступника міністра оборони генерала Павла Попова, якого підозрюють у шахрайстві на суму 500 млн російських рублів. За інформацією російських ЗМІ російський генерал був затриманий.

У Росії продовжується "полювання": затримали ще одного генерала РФ

Російський генерал Павло Попов. Фото з відкритих джерел

Павло Попов був заступником міністра оборони РФ з листопада 2013 року до червня 2024 року. До цього російський генерал майже 20 років служив у МНС, де був заступником Сергія Шойгу з яким і потрапив до Міноборони РФ. 

Слідчий комітет РФ вважає, що Попов з 2021 по 2024 рік у російському міністерстві оборони "відповідаючи за розвиток, обслуговування та роботу парку "Патріот", збагатився коштом цієї установи, діючи спільно з директором парку В'ячеславом Ахмедовим та заступником начальника Головного управління інноваційного розвитку Міноборони Росії Володимиром Шестеровим". Обидва були затримані на початку серпня.

За даними слідства, Попов проводив будівельні та ремонтні роботи на своїй заміській ділянці у Красногірському районі Підмосков'я, а також постачав туди різні матеріали не оплачуючи їх. Після побудови будинку російський генерал продовжив забезпечувати технічне та господарське обслуговування своєї ділянки близько 3 гектарів коштом парку "Патріот".

Також слідство виявило, що крім ділянки в Красногірському районі у власності генерала та його родичів знаходяться "численні об'єкти нерухомості в престижних районах Москви, Московської області та Краснодарського краю". Їхня загальна вартість перевищує 500 мільйонів рублів. 

Павло Попов – третій колишній заступник міністра оборони Сергія Шойгу, який був затриманий за останні місяці. Тимура Іванова заарештували у квітні у справі про хабар на 1,2 млрд руб. Генерала армії Дмитра Булгакова заарештували в липні у справі про шахрайство в особливо великому розмірі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські генерали дали обіцянку Путіну захопити Покровськ до 1 жовтня.

Також "Коментарі" писали про масштабний корупційний скандал. Хто в українському уряді міг попастись на хабарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини