Головна Новини Світ Росія У Росії пропонують масово випускати "соціальну горілку" для "жебраків"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пропонують масово випускати "соціальну горілку" для "жебраків"

Щоб подолати нелегальний ринок алкоголю у Росії пропонують випускати дешеву горілку для бідних росіян.

1 квітня 2024, 14:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії придумали оригінальний спосіб боротьби проти масового розповсюдження нелегального алкоголю. Щоб змінити ситуацію росіянам пропонують випускати дешеву "соціальну горілку", яка буде розрахована на бідні верстви населення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії пропонують масово випускати "соціальну горілку" для "жебраків"

У Росії хочуть випускати горілку для бідних росіян. Фото з відкритих джерел

Директор Центру досліджень федерального та регіональних ринків алкоголю РФ Вадим Дробіз запропонував новий метод боротьби з нелегальним алкоголем. Дробіз вказує, що в Росії мінімальна ціна за пляшку горілки становить 300 російських рублів, тоді як на нелегальному ринку можна придбати за 100 рублів пляшку такого самого об'єму.

"Зробіть горілку для жебраків — соціальну горілку, масову горілку, назвіть як хочете — за 100 рублів, і проблему з продажем нелегального алкоголю буде вирішено", — пропонує Дробіз.

Вадим Дробіз вважає, що боротись з нелегальним ринком алкоголю в Росії немає сенсу, через низький рівень життя росіян. За його словами, в країні має бути мінімальна зарплата 30-40 тис. рублів.

За даними FinExpertiza у 2023 році продаж міцних напоїв у Росії збільшився до 7,2 літра на одну людину за рік. Це найвищий показник за останні сім років. Крім того, горілка найпопулярніший алкогольний напій серед росіян, які вживають 5,3 літра на рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найкраща у світі горілка виявилась з Африки. Горілка з Кабо-Верде здобула перемогу на Міжнародному конкурсі вин та алкогольних напоїв.

Також "Коментарі" писали про вчених, які зруйнували найбільший міф про алкоголь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини