Головна Новини Світ Росія У Росії пропонують новий формат обміну полоненими. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пропонують новий формат обміну полоненими. Про що мова

У Держдумі країни-агресора Росії заявили, що обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» не має сенсу, оскільки нібито РФ взяла в полон більше українських військових, ніж перебувають у полоні в Україні російських загарбників

15 квітня 2024, 18:48 comments4468
Поділіться публікацією:

Депутат Державної думи країни-агресора Шамсаїл Саралієв повідомив у своєму Telegram-каналі, що запропонований Україною обмін полоненими військовослужбовцями у форматі "всіх на всіх" не є рівноцінним.

У Росії пропонують новий формат обміну полоненими. Про що мова

Обмін полоненими

Він заявив, що це пов'язано з тим, що у російському полоні перебуває більше українських військових, ніж російських в Україні.

Саме тому депутат Держдуми країни-агресора запропонував наступну схему обміну — всіх російських полонених на таку саму кількість українських.

"Поки тривають бойові дії, саме такий варіант обміну буде найоптимальнішим і найгуманнішим для обох сторін",
— сказав депутат.

Тобто, як наголосив Саралієв, Росія забере з українського полону всіх російських бойовиків, а в обмін віддасть рівно стільки ж українських військовополонених.

До цього уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що обговорила відеозв'язком з омбудсменом Туреччини Шерефом Малкочем питання про його відвідання російських військовополонених в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римський запропонував Україні та країні-терористи Росії провести обмін полоненими у форматі всіх на всіх. Крім того, такий формат обміну вказаний і в там званому мирному плані Туреччини, який минулого тижня був оприлюднений у мережі.

Крім цього, раніше омбудсмен Дмитро Лубінець розповідав , що російські військові використовують тему обмінів для підриву соціальної та політичної ситуації в Україні. За словами омбудсмена, окупанти почали масово дзвонити родичам військовополонених та повідомляти, що РФ нібито готова повернути військового, а Україна не хоче забирати. Також, за словами Лубінця, загарбники спонукають родичів українських військових виходити на мітинги та акції протесту проти влади та вимагати проведення обміну полоненими. При цьому він додав, що Україна цілодобово працює над тим, щоби повернути українських полоненим додому.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини