Головна Новини Світ Росія У Росії розбився ударний віськовий вертоліт Мі-28: що відомо про катастрофу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розбився ударний віськовий вертоліт Мі-28: що відомо про катастрофу

Російський вертоліт Мі-28 зазнав авіакатастрофи під час планового польоту у Калузькій області Росії.

25 липня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Вранці 25 липня у Калузькій області в Росії розбився військовий вертоліт Мі-28. Весь екіпаж гелікоптера загинув. У Росії вважають попередньою причиною катастрофи технічну несправність вертольота Мі-28. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії розбився ударний віськовий вертоліт Мі-28: що відомо про катастрофу

Ударний гелікоптер Мі-28. Фото з відкритих джерел

Військовий гелікоптер Мі-28 розбився у Жиздринському районі Калузької області. Губернатор регіону Владислав Шапша повідомив, що на місці катастрофи працюють рятувальники й оперативна група.

У Міністерстві оборони заявили, що вертоліт виконував плановий політ, однак через технічні несправності упав у безлюдній місцевості. Також в російському міністерстві повідомили, що всі члени екіпажу вертольота Мі-28 загинули.

Очільниця Жиздринського району Олександра Барибіна додала, що авіакатастрофа сталася у лісовому масиві біля села Кленки.

Гелікоптер Мі-28 – це радянський та російський військовий вертоліт, який призначений для пошуку та знищення в умовах активної вогневої протидії танків та іншої броньованої техніки. Також вертоліт застосовується проти малошвидкісних повітряних цілей і живої сили противника. Перший політ ударного вертольота Мі-28 був здійснений у 1982 році.

Від початку повномасштабної війни українські військові знищили щонайменше 5 російських гелікоптерів Мі-28.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал в Росавіації. Виявилось, що Росія з 2022 року продала понад 60 гелікоптерів, частина з яких опинилась в України.

Також "Коментарі" писали, що в Росії назвали несподівану версію, чому протиповітряна система РФ збиває власні вертольоти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини