Головна Новини Світ Росія У Росії розпочалися "голодні" страйки: що вимагають від влади
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розпочалися "голодні" страйки: що вимагають від влади

Гірнича галузь в Росії занепадає через війну в Україні

21 жовтня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

В російському Кузбасі працівники шахти “Інська”оголосили голодування через невиплату заробітної плати. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації. 

У Росії розпочалися "голодні" страйки: що вимагають від влади

Ілюстративне фото

“Попри спробу вирішити ситуацію із заборгованістю, залучивши керівництво району, правоохоронні органи та ростехнагляд, шахта залишається збитковою, має великі борги та не платить зарплату працівникам уже 4 місяці”, — повідомляють у Центрі.

Зазначається, що ситуація на шахті “Інська” є наслідком глибокої кризи, в якій опинилася російська гірнича промисловість. Головна причина виникнення проблеми – війна РФ в Україні та санкції. “Наразі європейські ринки повністю закриті для російського вугілля, а Китай та Індія мають власний видобуток і обсяги поставок до цих країн падають. Попри заяви Китаю про стратегічне партнерство, Пекін ввів мито на вугілля з РФ”, — уточнили в ЦПД

На тлі погіршення ситуації в галузі російські вугільні підприємства стають збитковими. Експерти вважають закриття великої кількості з них та звільнення працівників неминучими. “За війну РФ проти України багатьом росіянам доводиться платити з власної кишені”, — йдеться у повідомленні ЦПД.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що окупанти на тимчасово захоплених територіях продовжують порушувати права громадян, залишаючи їх без доступу до медичних послуг. Така ситуація склалася у тимчасово окупованій Макіївці.

Місцеві мешканці не можуть отримати медичну допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги № 1. Це фактично єдиний центр, який залишився для обслуговування саме цивільних. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини