Головна Новини Світ Росія У Росії розпочинається громадянська війна, - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розпочинається громадянська війна, - політтехнолог

Подоба громадянського конфлікту «прорізалася» на тлі війни в Україні і посилання впливу на Путіна тих и інших військових формувань, які відкрито конфліктують між собою

24 січня 2023, 19:33 comments5385
Поділіться публікацією:

Оскільки в РФ відбулися ротації військового керівництва можна говорити, що всередині Кремля стався якийсь переворот, а це —  початок “холодної громадянської війни” в Російській Федерації. Таку думку в телеефірі телеканалу висловив політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман.

У Росії розпочинається громадянська війна, - політтехнолог

Внутрішній переворот у Кремлі «запустив» внутрішню війну в РФ

Як вважає політтехнолог, призначення Валерія Герасимова командувачем угруповання російських військ в Україні означає, що державники в особі Міністерства оборони та їхніх союзників узяли гору над неофіційними структурами, яким до цього було дано величезну владу у військових питаннях.

“Ось це початок громадянської війни, такого громадянського протистояння, поки що не гарячого. Поки що це холодна громадянська війна, але вона йде. Пам’ятаєте, як “вагнерівці” посилали Герасимова? І зараз це перейшло в нову стадію. Тому що ті самі “вагнерівці” і в ширшому сенсі не обов’язково прямо саме ПВК “Вагнер”, але прихильники Пригожина, скажімо так, можуть почати цю війну проти прихильників Путіна. Так, так буває”, — сказав Шейтельман.

Також спікер зауважив, що в РФ “різні військові” і їх потрібно розділяти, тому що вони підтримують різні клани і "угрупування".

“Суровікін теж військовий, але він працює на Пригожина. А ось Герасимов теж військовий, і він працює на державників, на Шойгу, наприклад. Це велика різниця. Військові є і такі, і такі. А якщо у них почнеться громадянська війна або подоба громадянського конфлікту, то військові будуть частина на одному боці, частина — на іншому”, — вважає політтехнолог.

Як писали раніше "Коментарі", у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати. У британській розвідці вважають, що Валерій Герасимов звільняє здібних російських генералів, вибудовуючи ієрархію під себе. При цьому Герасимов, змінюючи командирів, бере до уваги відданість собі, а гне професійність. Тобто воєначальники з досвідом та заслугами відсуваються на другий план, на перше місце Герасимов ставить зручних собі офіцерів. Усе це свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — остання битва Путіна: Три сценарії розвитку подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини