Головна Новини Світ Росія У Росії розповіли, звідки взяли тисячі військових для війни в Україні, не залучаючи росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розповіли, звідки взяли тисячі військових для війни в Україні, не залучаючи росіян

Росія не приховує, що ловить мігрантів, видає їм російські паспорти та тисячами відправляє їх на війну в Україну.

27 червня 2024, 12:05 comments1067
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що на війні в Україні воюють близько 10 тис. мігрантів, які були спіймані в Росії та відправлені у зону бойових дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Сибір. Реалії".

У Росії розповіли, звідки взяли тисячі військових для війни в Україні, не залучаючи росіян

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. Фото з відкритих джерел

Олександр Бастрикін виступив на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі, де заявив, що російські слідчі "відловили" понад 30 тис. мігрантів, з яких близько 10 тисяч змусили вручити російські паспорти та відправили на війну в Україну.

За словами голови Слідчого комітету РФ таким чином, російська влада створила "фішку", яка впливає на мігрантів і змушує їх тікати з Росії.

"Ми знайшли, знаєте, таку фішку, яка призвела до того, що мігранти стали потихеньку залишати Росію. У чому ця фішка полягає: ми стали реалізовувати положення Конституції та наших законів про те, що особи, які отримали громадянство, повинні стати на військовий облік та у разі потреби взяти участь у спеціальній військовій операції", — заявив Бастрикін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові захопили у полон представника екзотичної країни, який воював на боці Росії. Громадянин Шрі-Ланки розповів, що його завербували у російському посольстві. У чоловіка забрали паспорт, не виплачували грошей, а також не давали можливості зв'язатись зі сім'єю.

Також "Коментарі" писали, що іноземні солдати в українському полоні розповіли, чому пішли воювати на боці Росії у війні в Україні. За їх словами, Москва заманює іноземних найманців високою зарплатою або обманом, що вони не будуть брати участь у бойових діях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини