Головна Новини Світ Росія У Росії силовики готують умови, щоб вилучати в олігархів ресурси на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії силовики готують умови, щоб вилучати в олігархів ресурси на війну

Російські силовики можуть створювати інформаційні умови виправдання націоналізації ресурсів олігархів

25 грудня 2022, 13:15
Поділіться публікацією:

Представники російських  силових відомств можуть створювати  інформаційні умови, щоб  виправдати  націоналізацію ресурсів  російського олігархату для того, аби  фінансувати військові дії. Про це повідомляють в  Інституті вивчення війни (ISW).

 У Росії силовики готують умови, щоб вилучати в олігархів ресурси на війну

Російські олігархи можуть втратити бізнес (фото з відкритих джерел)

За інформацією аналітиків, фінансист "ПВК Вагнера" Євген Пригожин прибув на похорон одного з найманців з Санкт-Петербурга  24 грудня. Там він  наголосив, що РФ  потрібно конфісковувати предмети розкоші і особняки місцевої еліти, яка ігнорує  чи не підтримує  спецоперацію з причини того, що  втратить свої привілейовані звички, що визначають їх спосіб життя.

Засновник "ПВК Вагнера" дотримується думки, що  такі заможні  росіяни  є прихильниками концепції, згідно з якою "західні куратори" домінують у Росії" та зробив порівняння  теперішньої олігархії з РФ 1990-х років.

Як стверджують аналітики, Пригожин  став ініціатори скандалу  через  похорон найманця, аби і далі  просовувати власну політику  і легалізувати "Вагнера". Його заява про конфіскацію багатств під час похорону отримала значну підтримку серед користувачів російського інтернету.

 Очільник Кремля Володимир Путін теж побічно "атакує" російські  еліти. Він  заявляв, що хоч  чимало представників російського бізнесу настроєні патріотично, трапляються і такі, які не поділяють президентські настрої.

Важливо, що російський президент зробив "націоналізацію" великого бізнесу ще на початку 2000-х, аби зміцнювати й надалі  власну авторитарну клептократію,- підсумовують ISW.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ПВК "Вагнер" продовжує набирати вагу в РФ.Стало відомо, що приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" під керівництвом російського бізнесмена Євгена Пригожина закуповує для війни в Україні в Північній Кореї (та, зрозуміло, все заперечує). А аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що керівник Пригожин намагається збільшити роль своєї компанії у військових операціях в Україні, щоб утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, яка підтримує війну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

uuuu

25 грудня 2022, 18:36

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини