Головна Новини Світ Росія У Росії стався скандал через улюбленого філософа Путіна: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії стався скандал через улюбленого філософа Путіна: що відомо

Іван Ільїн відкрито називав себе фашистом та привітав прихід Адольфа Гітлера до влади в Німеччині

18 квітня 2024, 21:40 comments1129
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін  часто говорив про філософа Івана Ільїна, що підтримував Гітлера та Муссоліні, близьким йому за духом. Проте  на фоні створення на його честь школи в РФ  виник  скандал.

У Росії  стався скандал через улюбленого філософа Путіна: що відомо

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Кремль не стане частиною дискусії з приводу створення у Російському державному гуманітарному університеті (РДГУ) Вищої політичної школи імені філософа Івана Ільїна, яку очолює  Олександр Дугін. Про це  наголосив  спікер  президента РФ Дмитро Пєсков під час проєкту "Обережно Media" Ксенії Собчак.

"Ми не хотіли б бути частиною цієї дискусії. Президент справді неодноразово цитував Ільїна. Та й, у будь-якому випадку, образи Дугіна вважаємо неприпустимими", — висловивсь  Пєсков.

Суть конфлікту в тому, що в РДГУ в  липні 2023 року з'явилась вища політична школа імені Івана Ілліна.  Проте в квітні 2024 року студенти університету  стали авторами петиції, де вимагають  перейменувати навчально-науковий центр. Вже  більше17 тисяч осіб підписали петицію.  .

Як  говорить ректор  РДГУ Олександр  Безбородов, студенти, що ставлять  вимогу перейменувати навчальний центр, виступили "на користь українських спецслужб"

Але, як говорить  депутат Держдуми від КПРФ Володимир  Ісаков, міністерство освіти та прокуратура мають  перевірити законність створення у РДГУ школи імені Івана Ільїна. Адже  погляди Івана Ільїна підпадають під статтю Кримінального кодексу "Реабілітація нацизму", бо цей  філософ  називав себе фашистом, вітав прихід Адольфа Гітлера до влади в Німеччині та схвалив  політику Беніто Муссоліні в Італії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки українців вважає Путіна нелегітимним президентом Росії

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини