Головна Новини Світ Росія У Росії суд оштрафував українську "Мотор Січ" на мільйони: у чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії суд оштрафував українську "Мотор Січ" на мільйони: у чому справа

Московські судді вирішили, що компанія повинна виплатити Росії 42 млн рублів за нібито незаконне використання товарних знаків

21 квітня 2021, 16:32 comments1669
Поділіться публікацією:

Протистояння між Україною і Росією вийшло на новий рівень. Нині у центрі уваги — підприємство "Мотор Січ". Як повідомляє видаання "РИА Новости", в одному із московських судів українську компанію оштрафували на понад 40 млн рублів.

У Росії суд оштрафував українську "Мотор Січ" на мільйони: у чому справа

"Мотор Січ" оштрафували в Росії на 42 млн рублів. Фото: Стрінгер

За інформацією росЗМІ, справа розглядалася в Дев'ятому арбітражному апеляційному суді. Позивачем став Центр вертольотобудування ім. Міля та Камова (входить в об'єднання "Вертольоти Росії", — ред.). Суть звернення — наявність у користуванні "Мотор Січі" деяких товарних знаків, права на які начебто належать згаданому центру.

Насамперед справа стосується марки вертольотів "Мі/Mи". Загалом же росіяни намагалися відстоювати в суді приналежність відразу дев'яти товарних знаків.

Представники московського апеляційного суду вирішили, що позовний запит повністю виправданий, тому прийняли неприємне для "Мотор Січі" рішення. Від компанії вимагають виплатити центру не менше 42 млн російських рублів. Також судді заборонили українцям використовувати марку "Мі" під час виробництва будь-яких транспортних засобів.

Варто нагадати, що "Мотор Січ" вже потрапляла у схожий судовий розгляд. До слова, правозахисники також не стали на бік української компанії. Однак попередня заборона стосувалася винятково обслуговування і ремонтів будь-якого транспорту під маркою "Мі".

Зазначимо, що на попередньому суді представники "Мотор Січі" всіляко заперечували порушення авторських прав російських виробників.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у власності "Мотор Січі" не залишилося жодного майна — усе було заарештовано за приписом суду. Про причини такого рішення детально читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яким чином на арештовані активи українського підприємства можуть відреагувати китайські інвестори. Своєю думкою поділилися експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини