Головна Новини Світ Росія У Росії тепер всі користувачі інтернету як на долоні - уряд буде ідентифікувати кожного
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії тепер всі користувачі інтернету як на долоні - уряд буде ідентифікувати кожного

Обсяг і склад даних, які інтернет-майданчики повинні будуть передавати до єдиного вимірника рунету, надлишкові й порушують права громадян, стверджують асоціації учасників ринку у відгуках до порядку підрахунку аудиторії, розробленого Мінцифри

14 серпня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Тепер кожен користувач всесвітньої павутини Інтернет, який проживає на території Росії, виявиться під чуйним наглядом російського уряду. Уряд РФ зобов'яже сайти пересилати єдиному вимірнику аудиторії в Рунеті перелік сторінок і сайтів, які відвідував той чи інший користувач мережі. Також влада РФ розпорядилися мати доступ до всіх IP-адресами й тепер легко можуть вирахувати їх геолокацію. Як передає видання "Коментарі", про це пише газета "Коммерсанть".

У Росії тепер всі користувачі інтернету як на долоні - уряд буде ідентифікувати кожного

Користувачі інтернету. Фото: mbk-news.appspot.com

Тепер за бажанням можна з легкістю переглянути всю історію відвідувань будь-якого росіянина, який користувався мережею. У червні Держдума РФ подбала про те, щоб на законному рівні зобов'язати російські сайти передавати інформацію в єдиний користувач про відвідування. Так у руках російських спецслужб тепер виявиться вся інформація про користувачів, включаючи навіть повні відомості про їх комп'ютери або смартфони. 

Експерти газети вважають, що, отримавши дані про користувачів, можна буде ідентифікувати кожну людину, отримати точну інформацію про неї. У Мінцифри оперативно відреагували на такі домисли, відповівши, що все це не відповідає дійсності і їх завдання збирати тільки знеособлену інформацію, нікого ідентифікувати й обчислювати в уряді не збираються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін пожартував, відповідаючи на питання про санкції проти Росії на Олімпіаді-2020 у Токіо. Він каже, що заборонити герб і прапор Росії так і не вийшло. Російські спортсмени виступали з російським триколором і гербом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини