Головна Новини Світ Росія У Росії відбувається зустріч представників БРІКС, яка буде викликом для України: на що слід звернути увагу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відбувається зустріч представників БРІКС, яка буде викликом для України: на що слід звернути увагу

На саміті БРІКС в Росії обговорюють китайсько-бразильський "мирний план" закінчення війни в Україні.

12 вересня 2024, 11:11 comments1141
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

11 вересня в Санкт-Петербурзі розпочалась дводенна зустріч представників країн БРІКС, які займаються питаннями національної безпеки. Очільник Центру протидії дезінформації, лейтенант Олексій Коваленко вказав на важливі моменти на які слід звернути увагу.

У Росії відбувається зустріч представників БРІКС, яка буде викликом для України: на що слід звернути увагу

У Росії відбувається зустріч представників країн БРІКС. Фото з відкритих джерел

Олексій Коваленко вважає, що зустріч представників БРІКС в Росії це черговий виклик для України, адже основними темами обговорення були перспективи "мирного врегулювання" російської агресії проти України, підготовка до майбутнього саміту БРІКС у Казані, а також двостороння взаємодія учасників у питаннях безпеки та економіки. 

"Особливу увагу привернули заяви представників рф, КНР та Ірану, які підтримали китайсько-бразильську ініціативу щодо врегулювання війни в Україні. Російська і китайська сторони активно просували наративи для країн Глобального Півдня про переваги співпраці в рамках БРІКС, тоді як Іран виступив із пропозицією створити нову безпекову структуру для протидії спільним загрозам", — повідомляє Коваленко.

За його словами зустріч у Санкт-Петербурзі має два ключові аспекти: активне просування китайсько-бразильського плану врегулювання війни в Україні та підготовка до розширення БРІКС. 

Крім того, на з’їзді також були присутні представників Білорусі, Сербії, Туреччини та Куби, які не є членами БРІКС, однак деякі з них заявляли про можливість долучитись до групи країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на рішення Туреччини приєднатись до БРІКС.

Також "Коментарі" писали про те, на що може перетворитись БРІКС та чим це загрожує Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини