Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на демілітаризацію ЗАЕС: що придумали в Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на демілітаризацію ЗАЕС: що придумали в Кремлі

Глава МАГАТЕ заявив про прогрес у створенні захисної зони для ЗАЕС

18 жовтня 2022, 00:04 comments1674
Поділіться публікацією:

РФ на цей час не вважає можливим створення  демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. Таку заяву зробив заступник голови делегації РФ на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН Костянтин Воронцов, пише Комерсантъ.

У Росії відреагували на демілітаризацію ЗАЕС: що придумали в Кремлі

Запорізька АЕС (фото з відкритих джерел)

"Повністю виключаємо так звану демілітаризацію Запорізької АЕС та периметра навколо неї, що призведе до зниження ступеня її захищеності та підвищення загрози вчинення терористичних актів, а також появи умов для контрнаступу збройних сил України", — сказав Воронцов.

Кремлівський чиновник цинічно заявив, що Запорізька АЕС не може лишитися без охорони російської армії, адже це може створити можливості для ЗСУ. Тому ЗАЕС й надалі будуть "охороняти" підрозділи Росгвардії.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що директор МАГАТЕ побував у Києві та Москві. Директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі після візиту в Україну з'їздив до РФ, а тепер знову прибуде до Києва. За його словами, продовжуються роботи зі створення зони охорони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС. Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков вважає "човникову дипломатію" представників МАГАТЕ цілком зрозумілою. На його думку, єдиним реальним варіантом розрядки ситуації є силове повернення ЗАЕС під контроль України. Політолог, експерт із питань російської агресії проти України Віктор Каспрук припускає, що шанс повернути ЗАЕС під український контроль є, але все залежатиме від ситуації на фронтах. На його думку, добровільно під контроль України агресор ЗАЕС не віддасть. Хіба що – під частковий чи тимчасовий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини