Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на можливість екстрадиції Поклонської в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на можливість екстрадиції Поклонської в Україну

Наталя Поклонська володіє дипломатичним імунітетом, з цього її видача іншим країнам неможлива

15 жовтня 2021, 00:50 comments1682
Поділіться публікацією:

Екс-прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська володіє дипломатичним імунітетом, з цього її видача іншим країнам неможлива. Про це повідомила речниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова, передає "Крим. Реалії".

У Росії відреагували на можливість екстрадиції Поклонської в Україну

Марія Захарова, фото "РІА-новини"

Марія Захарова нагадала, що послом Поклонську призначив президент РФ Володимир Путін. І вона буде представляти Росію. За словами речниці МЗС РФ, ніякого відношення до України це не має.

"Як глава дипломатичного представництва за Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, Наталія Поклонська володіє абсолютним імунітетом від подібних заявлених ким би то не було дій, в тому числі на шляху проходження туди і назад. Це теж все повинні розуміти", — заявила Марія Захарова.

У МЗС Росії відреагували на слова екс-заступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова. Той раніше повідомив, що Наталю Поклонську можуть повернути в Україну і відправити під суд за зраду батьківщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що склалася сприятлива ситуація для притягнення до відповідальності колишньої української прокурорки з Криму. До уряду Кабо-Верде звернулися українські чиновники з приводу екстрадиції Наталії Поклонської. Олег Ніколенко, представник МЗС України, коментуючи ситуацію журналістам агентства пояснив, що колишню українську прокурорку офіційно призначили російським послом в Кабо-Верде. Так як її злочинна діяльність не забута, то уряду острівної держави вже відправлено відповідне звернення. Наталя Поклонська під час російської окупації продовжувала працювати в кримській прокуратурі, потім стала депутатом Держдуми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини