Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на слова Зеленського і сказали чи віддадуть захоплені території
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на слова Зеленського і сказали чи віддадуть захоплені території

Росія не має наміру віддавати в рамках мирних домовленостей захоплені території

1 серпня 2024, 11:23 comments6285
Поділіться публікацією:

Як заявила голова Ради федерації Валентина Матвієнко, Україна не отримає жодних "територіальних поступок" у рамках мирних домовленостей.

У Росії відреагували на слова Зеленського і сказали чи віддадуть захоплені території

Валентина Матвієнко

"Наша Конституція забороняє будь-яке відторгнення території", — сказала вона.

Крім того, Матвієнко навіть не виключає можливості створення нового федерального округу у складі Донбасу, "Новоросії" та Криму.

"До компетенції Ради Федерації не входить вирішення питань державного устрою, устрою органів державної влади. Це прерогатива президента. Ця тема дійсно обговорюється в ЗМІ, в експертній спільноті. Але, на мій погляд, такий варіант не можна виключати, він можливий для більш ефективного державного управління. ", — заявила Матвієнко.

При цьому Матвієнко заявила, що, на її думку, зараз для Росії головне завдання полягає в тому, щоб досягти цілей так званої "спеціальної військової операції", а після цього думати про наступні кроки.

За її словами, увага до окупованих територій тому, є федеральний округ чи ні, дуже висока.

"Там налагоджується життя, там йде потужне будівництво соціальних об'єктів, доріг, будуються житлові будинки, облаштовуються території, промисловий розвиток", — заявила Матвієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський заявив про те, що зараз багато хто говорить про те, що Україна має відмовитися від своїх територій заради миру. Але, за його словами, офіційно Києву ніхто такого не пропонував. Крім того, глава держави заявив, що влада самостійно не може відмовитися від територій, цього не дозволяє Конституція. За його словами, таке рішення може ухвалити хіба що народ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини