Головна Новини Світ Росія У Росії виник гострий дефіцит ліків від раку: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії виник гострий дефіцит ліків від раку: подробиці

З російських аптек зник препарат від раку

17 січня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

У Росії перестали продавати протипухлинний препарат "Ікземпра", призначений для лікування раку молочної залози. Про це повідомляє видання The Moscow Times, передає портал "Коментарі".

У Росії виник гострий дефіцит ліків від раку: подробиці

У РФ – дефіцит препаратів від раку. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що протягом 2022-23 рр. до Росії імпортували лише 2,7 тисяч упаковок медикаменту "Ікземпра" тоді, як в останній довоєнний рік в країну завезли 24 тисячі упаковок такого препарату.

Як повідомляє видання, у російських аптеках вже неможливо знайти препарат "Ікземпра", що випливає з довідкових даних AptekaMos та сервісів Megapteka, Uteka, Apteka.

Зазначається, що "Ікземпру" продає американська "дочка" російської фармацевтичної компанії "Р-Фарма" — R-Pharm US. Препарат виробляють у Німеччині на потужностях Baxter, а в РФ дефіцит ліків виник через його подорожчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини