Головна Новини Світ Росія У Росії виступили за продовження "зернової угоди", але назвали умову: чого хоче Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії виступили за продовження "зернової угоди", але назвали умову: чого хоче Кремль

У Росії виступили за продовження "зернової угоди"

13 березня 2023, 20:21 comments1128
Поділіться публікацією:

У Росії заявили, що підтримують продовження зернової угоди після закінчення терміну дії попередньої угоди 18 березня, але тільки на 60 днів. Про це розповів заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін, повідомляють росЗМІ.

У Росії виступили за продовження "зернової угоди", але назвали умову: чого хоче Кремль

Сергій Вершинін (фото з відкритих джерел)

"Російська сторона, відзначаючи пакетний характер запропонованих генсекретарем ООН Антоніу Гутеррішем стамбульських домовленостей, не заперечує проти чергового продовження чорноморської ініціативи після закінчення другого терміну 18 березня, але тільки на 60 днів", — заявив політик.

Відомо, що у липні 2022 року  Туреччина, ООН, Росія та Україна підписали в Стамбулі угоду про відновлення експорту зерна з трьох портів України, що було припинено після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Починаючи з листопада минулого року угоду щодо зерна було продовжено ще на 120 днів. Термін її дії закінчується 18 березня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що зернова угода під питанням: на які спекуляції йде РФ. Міністерство інфраструктури України заявило, що Росія саботує перевірки суден, які прямують до українських портів для відвантаження сільгосппродукції. Кількість нових суден, що входять під навантаження, продовжує зменшуватись у портах Одеси. Тим часом Москва надсилає сигнали, що може не продовжити дію "Зернової угоди", термін якої спливає в березні. Президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекс Ліссітса вважає, що нічого несподіваного не відбувається. Минулої осені, нагадує він, ми вже "з боєм" проходили питання продовження роботи "зернового коридору". На думку експерта, всі чудово розуміють, що одна РФ тут не зможе щось зробити, навіть якби їй дуже хотілося.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

rrrrr

13 березня 2023, 23:40

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!------- http://redirect.sk/kiska


Новини