Головна Новини Світ Росія У Росії виявили два нові штами коронавірусу: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії виявили два нові штами коронавірусу: подробиці

Одна із мутацій вірусу характерна для жителів Сибіру

19 квітня 2021, 17:27
Поділіться публікацією:

У Росії стверджують, що їх боротьба з коронавірусною пандемією всередині країни нарешті дала позитивні плоди. За словами керівниці Росспоживнагляду Анни Попової, ситуація із кількістю захворілих росіян приходить в норму. Разом із цим медики виявили, що в РФ існує два нові штами COVID-19, пише "ТАСС".

У Росії виявили два нові штами коронавірусу: подробиці

У РФ знайшли два нові штами коронавірусу. Фото із відкритих джерел

За інформацією Попової, подібні мутації вірусу ще не фіксувалися в жодній країні, крім Росії. Один із нових видів ковіду найчастіше діагностується у жителів Сибірського регіону. Відповідно до географічного положення штаму і дали назву.

Цікаво, що перша схожа інформація про нібито "сибірську" мутацію з'явилася в російських ЗМІ ще наприкінці осені 2021 року. Однак дуже скоро офіційні служби спростували подібні заяви.

Поміж іншого Анна Попова сказала, що серед мутацій у Росії також виявлений і певний "північно-західний" штам коронавірусу.

Крім цього, як і в решті країн світу, на території Російської Федерації часто фіксуються випадки захворювання, в яких фігурують так звані "британський" і "південноафриканський" штами.

Нагадаємо, що зовсім недавно міжнародні експерти повідомили, що коронавірус здатні передати людині верблюди. Від спалаху такого варіанту COVID-19 вже померло щонайменше троє людей. Медики рекомендують уникати контактів з цими тваринами, а також не вживати верблюже м'ясо або молоко без попередньої обробки. Більше деталей можна дізнатися в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" розповідали, коли, за прогнозами фахівців, чергова хвиля коронавірусу піде на спад в Україні.

Також на порталі ви можете прочитати про те, які нехарактерні симптоми "корони" зараз найчастіше діагностуються у дітей. Спостереженнями поділилася одна із вітчизняних лікарів-інфекціоністів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини