Головна Новини Світ Росія У Росії заговорили про підписання мирної угоди з Україною та про припинення «громадянської війни»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заговорили про підписання мирної угоди з Україною та про припинення «громадянської війни»

Спікер Радфеду Матвієнко заявила, що раніше "вже практично була підготовлена угода, яка влаштовувала Україну та Росію", коли Росія відвела війська від Києва та Харкова

1 червня 2022, 07:10 comments1158
Поділіться публікацією:

Офіційні представники Росії готові сісти за стіл переговорів із представниками України, де домовитися про підписання угоди, яка припинить нібито "громадянську війну" в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, пише російський "Інтерфакс".

У Росії заговорили про підписання мирної угоди з Україною та про припинення «громадянської війни»

Валентина Матвієнко. Фото: з відкритих джерел

Російська чиновниця зазначила, що Москва вже не раз повторювала, що готова піти на конструктивні переговори, якщо на це буде згода Києва. Для вирішення спірних питань можна використати дипломатію та мирні переговори. Також Росія готова розпочати переговори, результатом яких буде підписання мирної угоди, яка врешті-решт покладе кінець "громадянській війні", але готовності від Києва розпочати такі переговори – не спостерігається.

Також Матвієнко озвучила головний пропагандистський наратив про те, що поспіх на завершення так званої "спеціальної військової операції" в Україні міг би нашкодити мирному населенню України, загинуло б багато безневинних людей і Росія, розуміючи це, просуває свої цілі в Україні не поспішаючи.

Валентина Матвієнко раптом забула про головні тези російської пропаганди, які спікери Кремля озвучували у перші тижні повномасштабного вторгнення. Тепер Москва не потребує ні денацифікації, ні демілітаризації. Тепер головним завданням "спецоперації" є договір про позаблоковий та без'ядерний статус України.

Як і раніше, глава МЗС РФ Сергій Лавров Матвієнко повторила тезу про те, що мирну угоду можна було б підписати з Україною раніше, якби представники Заходу не втручалися в переговорний процес.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Раді безпеки РФ упевнені, що західну Україну вже почали захоплювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини