Головна Новини Світ Росія У Росії засудили закон України про корінні народи: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії засудили закон України про корінні народи: що сталося

У Держдумі РФ вважають, що прийняття такого документа ще більше загострить конфлікт на Донбасі

8 червня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Не минає і дня без дипломатичної агресії Росії відносно української держави. Так, у вівторок, 8 червня, російськими депутатами було вирішено засудити проєкт закону України, яким прописується поняття "корінний народ". За інформацією пропагандистського ресурсу "ТАСС", у Держдумі не знайшлося жодного голосу "проти" під час голосування.

У Росії засудили закон України про корінні народи: що сталося

Росіян не внесли до переліку корінних народів України. Фото: Vasily Fedosenko

Чиновники із РФ твердо впевнені, що згаданий документ здатний роз'єднати українців із росіянами, а також іншими нібито корінними народами, які живуть в Україні.

Також росіяни обурені спробою Володимира Зеленського (саме президент був ініціатором законопроєкту, — ред.) "переписати історію, ображаючи чужу пам'ять і важливі події, які відбувалися".

Зазначимо, що представники Держдуми вирішили звернутися до європейських інституцій, в тому числі до Ради Європи, щоб подібну політику України засудили й інші держави. У заяві російські депутати підкреслюють, що громадяни в Україні не можуть розділятися на "корінних" і "некорінних".

До слова, згідно із законопроєктом, який настільки яро не приймається Росією, корінними народами в нашій країні хочуть визнати кримських татар, кримчаків і караїмів. Усе тому, що за межами України в них відсутнє конкретне державне утворення.

Ані росіяни, ані болгари, ані угорці, ані представники будь-якої з нині існуючих країн, визнаних офіційно, згідно з проєктом Закону "Про корінні народи" вважатися такими не можуть.

Цікаво, що російські політики вважають, що прийняття такого документа ще більше загострить конфлікт на Донбасі. При цьому в Держдумі фактично ототожнюють поняття "росіянин" і "російськомовна людина", що вже є логічною помилкою, на яку, зрозуміло, тамтешні політики закривають очі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли планує повернутися до роботи Тристороння контактна група і які питання щодо Донбасу насамперед планують обговорити. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи може українська влада, на думку Олексія Арестовича, відновити водопостачання на Кримський півострів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

8 червня 2021, 20:49

Все правильно, по философии все сходится, ну как не порадеть родному человечку, флюгер флюгеру родственник.

Сташинский

8 червня 2021, 16:12

Эти нацыки так "сшивают" Украину. Делят народы, населяющие нэньку на сорта. Ну-ну, давайте дальше. Заявите про "тытульну нацию", а потом запретите думать на русском. Мразота свидомая доиграется до погромов.


Новини