Головна Новини Світ Росія У Росії заявили, що готові до "військової допомогти" Грузії у випадку державного перевороту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що готові до "військової допомогти" Грузії у випадку державного перевороту

Росія заявила готовність ввести свої війська у Грузію, якщо в країні станеться державний переворот.

22 липня 2024, 10:30 comments1150
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступник голови Ради Федерації РФ Андрій Клімов заявив, що Росія може надати військову допомогу Грузії, якщо керівництво країни звернеться до Москви з відповідним запитом. Як приклад Клімов навів Сирію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грузинське видання TV Pirveli.

У Росії заявили, що готові до "військової допомогти" Грузії у випадку державного перевороту

Заступник голови Ради Федерації РФ Андрій Клімов. Фото з відкритих джерел

Під час засіданні Клубу друзів Росії в Москві місцевий журналіст запитав, чи може РФ допомогти провладній партії "Грузинська мрія" утримати владу, якщо в Грузії буде спроба державного перевороту. Заступник голови Ради Федерації РФ Андрій Клімов заявив, що Росія може піти на такий крок та ввести свої війська в країну.

"Будь-який державний переворот є втручанням зовнішніх сил у внутрішні справи іншої держави, що є порушенням Статуту ООН. Я вам скажу інакше, наприклад, у Сирії була спроба повалити державу. Коли законний уряд Асада звернувся до нас з проханням про військову допомогу, ми надали їм цю допомогу", — сказав Клімов.

Клімов додав, що завдяки введенню російських військ в Сирію, ситуація в країні нібито "стабілізувалась".

Попри заяви Росії, що Сирія попросила про військову допомогу, згідно зі Статутом ООН та Декларацією про неприпустимість інтервенції та втручання у внутрішні справи держав, єдиною законною підставою для застосування сили за межами національних територій є рішення Ради Безпеки ООН. Однак рішення Ради Безпеки ООН щодо початку військової операції в Сирії так і не було прийняте, тому участь російських збройних сил в сирійському конфлікті є незаконною військовою інтервенцією, яка викликає осуд з боку окремих країн та міжнародних організацій.

Крім того, Росію критикують, що у рамках своєї військової операції у Сирії вона завдає ударів по мирному населенню, фактично бере участь в громадянській війні в Сирії та сприяє терористам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що парламент Грузія схвалив другий "російський закон".

Також "Коментарі" писали, що США відклали важливе рішення через розворот влади Грузії у бік Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини