Головна Новини Світ Росія У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням

МОЗ РФ вважає, що росіяни з ожирінням принесли багатотрильйонні збитки для економіки РФ.

сьогодні, 16:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв звинуватив росіян з ожирінням у збитках для економіки на майже вісім трильйонів рублів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням

У Росії звинуватили людей з ожирінням у збитках для економіки. Фото: Укрінформ

Представник МОЗ РФ Іван Дєєв заявив, що у Росії лише третина населення має нормальну вагу. За його словами, люди з ожирінням приносять збитки для РФ на рівні 4% від ВВП.

"У нас нормальну масу тіла має всього 35,7% пацієнтів, це зважування, вимірювання росту, розрахунок індексу маси тіла та обсяг талії", — сказав Дєєв.

Згідно з даними Мінекономрозвитку РФ, номінальний ВВП Росії на 2024 рік становитиме 195,8 трильйона рублів, а 4% від нього — 7,832 трильйона.

За даними Росстату, частка росіян із надмірною вагою продовжує зростати. У 2023 році вона становила 62,5%, порівняно з 61,7% у 2018 році. Крім того, зростає також кількість офіційно зафіксованих випадків ожиріння серед росіян — лише у 2022 році було поставлено 419 тисяч нових діагнозів. У 2022 році офіційно з діагнозом "ожиріння" у РФ було 2,18 млн пацієнтів.

Згідно з даними МОЗ, в Україні 59% дорослих людей мають надлишкову масу тіла, з яких майже 25% — з ожирінням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян змінюється думка про війну в Україні. Названо групи населення, які найбільше проти військових дій. 

Також "Коментарі" писали про головні причини ожиріння. Дослідники вказують, що серед них опинились неправильне харчування, поганий сон, стрес та сидячий спосіб життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини