У Росії знайшли "винних" у конфлікті на Близькому Сході

Марія Захарова прокоментувала конфлікт між Іраном та Ізраїлем

Союзник Росії Іран здійснив масовану ракетну атаку по Ізраїлю випустивши близько 180 ракет. На інцидент відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка заявила, що у конфлікті на Близькому Сході "винні" США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Речниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова прокоментувала ситуацію на Близькому Сході. Російська пропагандистка традиційно звинуватила у інциденті США заявивши, що конфлікт між Ізраїлем та Іраном виник нібито через Сполучені Штати.

"Все, що ми бачимо, я в цьому абсолютно впевнена, є зоною прямої відповідальності Сполучених Штатів Америки, які самі собі надали право одноосібно творити "добро" у цьому регіоні", - сказала Захарова.

Нагадаємо, що 1 жовтня Іран атакував Ізраїль майже 200 ракетами. Начальник Генштабу збройних сил Ісламської республіки генерал-лейтенант Мохаммад Багері заявив, що Тегеран завдав ударів по двох базах ВПС Ізраїлю та штаб-квартирі ізраїльської розвідувальної служби "Моссад". Ізраїль відповів, що збив більшість іранських ракет та готує відповідь на атаку Ірану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на ситуацію на Близькому Сході. Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон скоординує разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану. Крім того, з'явилась реакція ЄС на ракетну атаку Ірану.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який заявив, що Іран зробив "велику помилку", коли атакував його країну.