Головна Новини Світ Росія У Росії знову екологічна НП: в річці Ангара - сотні літрів нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії знову екологічна НП: в річці Ангара - сотні літрів нафти

Влада оголосила режим НС

10 жовтня 2020, 15:21 comments1054
Поділіться публікацією:

У Росії в Красноярському краї сталася надзвичайна подія — в води річки Ангара потрапило близько 500 літрів нафтопродуктів. Про це передає "РБК" з посиланням на дані регіонального МНС.

У Росії знову екологічна НП: в річці Ангара - сотні літрів нафти

За попередніми даними, розлив палива стався при розгойдуванні баржі на базі в місті Кодинську. У воду вилилося близько 500 л дизельного палива. Місцева влада вирішила ввести режим надзвичайної ситуації на території Кежемського району.

Як з'ясували ЗМІ, розлив палива трапився ще тиждень тому. Зараз проходить прибирання нафтопродуктів з використанням сорбенту.

Як повідомив заступник голови Кежемського району Олег Зінов'єв, ймовірно стався розлив суміші "води і залишків дизпалива". За його словами, на воді масляних плям не спостерігалося, але ця інформація буде перевірятися.

Нагадаємо, на берег в районі Халактирського пляжу викинулися сотні морських тварин. Вчені повідомили про загибель 95% мешканців морського дна. За словами одного з членів підводної експедиції, після занурення у нього з'явилися ознаки хімічного опіку слизової. Пізніше стало відомо, що могло бути причиною екологічної катастрофи на Камчатці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини