Головна Новини Світ Росія У росіян в ОАЕ почалися проблеми: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян в ОАЕ почалися проблеми: що сталося

Цифровий банк влади ОАЕ перестав приймати перекази з Росії

19 липня 2024, 23:17 comments1285
Поділіться публікацією:

Цифровий банк Wio, який до останнього відкривав рахунки росіянам в ОАЕ, припинив приймати грошові перекази від фізичних осіб з Росії.

У росіян в ОАЕ почалися проблеми: що сталося

Центробанк ОАЕ припинив обслуговувати росіян. Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на фінансових консультантів та клієнтів кредитної організації.

"Банк перестав приймати дирхами з Росії та долари і євро з Казахстану. Проблема з'явилася приблизно наприкінці червня, а в окремих клієнтів труднощі почали виникати вже навесні", — повідомив засновник консультаційного сервісу OhMySwift Андрій Авраменко.

Водночас проблеми з переказами не зачіпають клієнтів із дуже значними сумами в Wio, розповів експерт із питань інвестиційного громадянства, міграції та особистих фінансів, керуючий партнер Lenar Wealth Management Ленар Рахманов.

Як повідомляє видання, у підтримці Wio клієнтам, які не змогли покласти кошти на рахунок із Росії, заявили, що відмови в зарахуваннях пов'язані з внутрішньою політикою банку. Один із представників підтримки нагадав, що в питаннях приймання та надсилання платежів Wio регулюється Центробанком ОАЕ.

Як відомо, банк створювався владою ОАЕ та належить держфонду Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADQ керує син засновника ОАЕ), First Abu Dhabi Bank (основний власник — держфонд Абу Дабі Mubadala Investment Company) та головному державному стільниковому оператору ОАЕ Etisalat.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після Туреччини та Китаю, яким США і ЄС висунули претензії через надання Росії допомоги з закупівлею санкційних товарів, Захід посилив тиск на ОАЕ. Як пише Reuters із посиланням на трьох знайомих із ситуацією осіб, тиск на ОАЕ із закликом припинити діяльність компаній, що постачають у Росію заборонені західними країнами товари, чинять одночасно США, ЄС і Велика Британія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини