Головна Новини Світ Росія У розвідці РФ звинуватили Україну та Захід у підготовці теракту: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці РФ звинуватили Україну та Захід у підготовці теракту: про що йдеться

У РФ заявляють, що Україна та Захід "готують теракт" у Сирії, щоб дискредитувати Росію в ООН та відвернути від неї країни Глобального півдня

сьогодні, 10:37
Поділіться публікацією:

Спецслужби кількох країн НАТО та України нібито готують інсценування застосування сирійською армією та військовим контингентом Росії у Сирії хімічної зброї, про це заявили у прес-бюро Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ. Там стверджують, що нібито "головна мета" такої провокації – це дискредитація Москви та Дамаска в ООН.

У розвідці РФ звинуватили Україну та Захід у підготовці теракту: про що йдеться

Голова СЗР Наришкін

"Керівництво США та Великобританії, усвідомлюючи провал свого курсу на завдання стратегічної поразки Росії у конфлікті в Україні, приділяють особливу увагу підриву авторитету РФ у державах глобального Півдня. У хід йдуть будь-які підлості і все частіше – відвертий терор проти друзів нашої країни на Близькому Сході та в Африці. Серед цих заходів — обвинувачення Сирії, які не раз використовувалися англосаксами на майданчику ООН у нібито використанні з мовчазної згоди РФ хімічної зброї проти населення районів, що утримуються так званою збройною опозицією", — заявили в СЗР.

Там заявили, що згідно з їхньою інформацією, нібито саме зараз і готується така провокація.

"Задум полягає в тому, щоб інсценувати застосування сирійською армією та військовим контингентом Росії в САР хімічної зброї, а потім розгорнути кампанію з дискредитації Дамаска та Москви в ООН та Організації із заборони хіміозброї", — заявили в СЗР.

У СЗР додали, що для цього передбачається задіяти НВО "Білі каски", що "прославилася на сирійській землі виконанням брудної роботи для британських спецслужб".

"Її активісти здійснять відеофіксацію так званих наслідків інциденту і направлять до міжнародних організацій відповідне звернення, а також свідчення мирних жителів з покладанням відповідальності за те, що сталося на Сирію і Росію", — додали в прес-бюро.

За даними СЗР, "план операції передбачає скидання бойовиками з БПЛА замінованої ємності з хлором під час завдання ЗС Сирії та ВКС Росії ударів по позиціях тергрупувань в ідлібській зоні деескалації. Як найбільш ймовірне місце проведення провокації розглядаються райони на схід від міста Ідліб, заявили росіяни

При цьому в РФ заявили, що такі дії нібито не допоможуть Заходу перетягнути Глобальний Південь на свій бік в "українському конфлікті".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Росія завжди анонсує теракти, які має намір провести. Наприклад, представник МЗС РФ Марія Захарова говорила про теракти на Київську ГЕС, а потім туди прилетіли російські ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини