Головна Новини Світ Росія У РПЦ прокоментували заборону «російської церкви» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У РПЦ прокоментували заборону «російської церкви» в Україні

У РПЦ кажуть, що ВР «зневажає» міжнародні норми

20 серпня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Священний Синод Російської православної церкви оцінить заборону УПЦ в Україні, заявив радник Патріарха Московського та всієї Русі Кирила протоієрей Микола Балашов, повідомляє РИА Новости.

У РПЦ прокоментували заборону «російської церкви» в Україні

РПЦ

За словами Балашова, ухвалений Верховною Радою закон про заборону діяльності Української православної церкви на території України "зневажає міжнародно визнані норми в галузі захисту релігійної свободи" та забезпечує можливість розгортання широких "антицерковних гонінь з боку київського режиму".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати 265 голосами ухвалили у другому читанні законопроект про заборону московської церкви в Україні .

Як повідомив нардеп Ярослав Желєзняк, підтримали законопроект 265 народних депутатів. Голосували проти нього 17 нардепів із групи "Платформа за життя та мир", виступили проти 7 нардепів із групи "Відновлення України", один депутат утримався. У партії "Слуга народу" голосували проти 4 нардепи та 3 утрималися. Проти заборони московської церкви проголосував також один позафракційний депутат. Закон набирає чинності через 30 днів із дня опублікування. Але, додає Желєзняк, крім одного пункту — згідно з ним громади УПЦ МП будуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ.

При цьому у ВР кажуть , що московську церкву в Україні не заборонять уже завтра . Зокрема, зазначають, що через тридцять днів після підписання закону президентом та його опублікування Державна служба етнополітики та свободи совісті отримає можливість перевіряти релігійні організації України щодо афілійованості з московською церквою. Якщо хоча б один із 5 визначених законом ознак пов'язаності релігійної організації з РПЦ буде виявлено, така організація отримає припис про усунення цього зв'язку протягом 30 днів. Якщо зв'язок із Москвою не буде розірвано, держава звернеться до суду із позовом про заборону такої організації. Судові процедури заборони розпочнуться за 9 місяців після опублікування закону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини