Головна Новини Світ Росія Щоб видалити смертельну хворобу: у РПЦ заявили, що Росія займається лікуванням на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб видалити смертельну хворобу: у РПЦ заявили, що Росія займається лікуванням на війні в Україні

Митрополит РПЦ назвав війну в Україні лікуванням смертельної хвороби.

сьогодні, 09:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Російській православній церкві вважають, що Росія поводиться як хірург на війні в Україні та намагається видалити "щось, що несе в собі смерть". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву російського митрополита Єкатеринбурзького та Верхотурського Євгена.

Щоб видалити смертельну хворобу: у РПЦ заявили, що Росія займається лікуванням на війні в Україні

Патріарх Кирило. Фото з відкритих джерел

Високопоставлений представник РПЦ в ефірі релігійного телеканалу "Спас" прокоментував війну в Україні порівнявши військовий конфлікт з процесом лікування. 

"Будь-яка війна — це завжди трагедія, це неймовірна трагедія. Але коли лікар бере в руки ніж і починає різати очеревину людині, це може сприйматися як вбивство, як кровопролиття, але з одним застереженням ми розуміємо, що це лікар. І таке дійство не називається вбивством, знущанням, а називається лікуванням, хоч і боляче, хоч і кров", — сказав російський митрополит.

Далі російський митрополит заявив, що після того, як "лікар" вилучить з порожнини "щось, що несе в собі смерть" маючи на увазі Україну, він має "дбайливо зашити" пацієнта.

Нагадаємо, що представники РПЦ неодноразово відкрито підтримували Росію у війні проти України, зокрема і патріарх Кирило. Наприклад у вересні 2022 року, очільник РПЦ заявив, що смерть на війні "змиває всі гріхи", а військовим РФ говорив, що вони не мають мати сумління щодо того, на якому вони боці воюють, адже це нібито "правильний шлях". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що патріарх Кирил назвав Росію мирною країною, яка нікого не окуповувала.

Також "Коментарі" писали про реакцію Папи Римського на заборону в Україні РПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини