Головна Новини Світ Росія У Шойгу зневажливо прокоментували видачу ордера на його арешт
commentss НОВИНИ Всі новини

У Шойгу зневажливо прокоментували видачу ордера на його арешт

У Раді безпеки РФ вважають рішення МКС «нікчемним»

25 червня 2024, 15:47 comments1589
Поділіться публікацією:

У Раді безпеки Росії заявили, що рішення палати попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) про арешт секретаря РБ РФ Сергія Шойгу є "струшуванням повітря".

У Шойгу зневажливо прокоментували видачу ордера на його арешт

Сергій Шойгу

"Це струшування повітря, оскільки юрисдикція МКС не поширюється на Росію, і прийнято в рамках гібридної війни Заходу проти нашої країни", — зазначили у прес-службі апарату РБ РФ.

Там також заявили, що рішення МКС є "нікчемним".

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду раніше у вівторок видала ордери на арешт екс-міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова у зв'язку з війною, яку веде Росія проти України. Зміст ордерів тримають у секреті з метою захисту свідків та забезпечення безпеки розслідування.

Палата попереднього виробництва визнала, що є розумні підстави вважати, що обидва підозрювані відповідають за ракетні удари, завдані ЗС РФ по українській електротехнічній інфраструктурі. Протягом цього періоду російськими окупантами було завдано великої кількості ударів по численних електростанціях та підстанціях у багатьох місцях на території України.

У березні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не визнає рішення МКС. Так він відповів на прохання журналістів прокоментувати рішення МКС про видачу ордерів на арешт командувача дальньої авіації РФ генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Крім того, відомо, що минулого року було видано аналогічний ордер на арешт кремлівського диктатора Володимира Путіна та уповноваженого з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини