Головна Новини Світ Росія У Сибірі помер священник-місіонер з Львівщини: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сибірі помер священник-місіонер з Львівщини: що відомо

Панотець Петро Павлишин здійснював душпастирське служіння в Росії

30 грудня 2021, 01:10
Поділіться публікацією:

На території РФ пішов з життя священнослужитель УГКЦ Петро Павлишин, який здійснював місіонерську діяльність і народився на Львівщині. Про це інформує Стрийська єпархія УГКЦ.

У Сибірі помер священник-місіонер з Львівщини: що відомо

Петро Павлишин (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією, священнослужитель Петро Павлишин  був місіонером і служив в РФ.

Представники медіа zaxid.net пишуть, що львівський панотець пішов з життя на території Сибіру, від ускладнень коронавірусної хвороби. Представники УГКЦ вирішили перевезти його тіло на батьківщину, на цвинтар рідного села Грусятичі, що на Львівщині.

За інформацією сайту УГКЦ, цей священнослужитель правив в церкві Святителя Миколая, що в місті Нижньовартовськ Тюменської області. Там мешкає чимало  колишніх мешканців із Заходу нашої країни.

За оприлюдненою інформацією, на території російського Сибіру є місця, де плекають українську мову і культуру, Їх мешканці вдягають вишиті сорочки, коли йдуть у храм. Розвиватись цей населений пункт почав після того, як там було знайдено нові родовища нафти та природного газу. На північ Тюмені  поїхали працювати молоді спеціалісти навчальних закладів міста Дрогобич та Івано-Франківськ.  

 За інформацією Української Греко-Католицької церкви, в РФ 2018 року здійснювали службу 10 священнослужителів цієї церкви. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії побили медиків, які приїхали на виклик через підозру на коронавірус.У російському місті Кірово-Чепецьк невідомі побили бригаду медиків, які приїхали через підозру на коронавірус Covid-19. Бійка сталася біля під'їзду багатоповерхового будинку, куди швидка приїхала на виклик.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини