Головна Новини Світ Росія У США пов’язали візит Путіна в Азербайджан з ситуацією у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пов’язали візит Путіна в Азербайджан з ситуацією у Курській області

Путін намагається зменшити увагу росіян від боїв у Курській області.

20 серпня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін 18 серпня прибув з дводенним візитом до Азербайджану. Американський Інститут вивчення війни вказує, що це може бути спроба відвернути увагу від подій у Курській області, де українські військові розширюють підконтрольні їм території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз ISW.

У США пов’язали візит Путіна в Азербайджан з ситуацією у Курській області

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Інститут вивчення війни вказує, що російські пропагандистські ЗМІ зосередились на поїздці Путіна до Азербайджану настільки, що посилюють будь-які дрібні подробиці. Ймовірно, це відбувається, щоб відвернути увагу росіян від Курської області та внести в інформаційний простір демонстрацію "глобальних дипломатичних залучень і передбачуваних успіхів Кремля".

"Час цього візиту заслуговує на увагу, враховуючи поточну ситуацію в Курській області та постійні зусилля Кремля применшити масштаби та вплив українського вторгнення", — вказують аналітики.

Таким чином, Путін хоче себе показати як ефективного дипломата на міжнародній арені та розосередити увагу щодо кризової ситуації в Курській області, де, за словами Зеленського, Україна контролює майже 100 населених пунктів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директор Центру протидії дезінформації вважає, що Лукашенко розкрив настрої російського диктатора: "Путін вже благає про перемовини".  За словами Лукашенка, Росія нібито вже досягла своїх цілей на війні в Україні, зокрема щодо денацифікації.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможуть бої в Курській області повалити режим Путіна та те, як очільник Кремля може використати цю ситуацію на свою користь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини