Головна Новини Світ Росія У США пояснили, чому «часткова мобілізація» не допоможе Кремлю виграти війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, чому «часткова мобілізація» не допоможе Кремлю виграти війну проти України

За даними експертів ISW, Путін навіть не намагався підготувати населення Росії до війни та мобілізації.

26 вересня 2022, 07:35 comments2520
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін навряд чи зможе подолати фундаментальні структурні проблеми, мобілізувавши велику кількість росіян для війни в Україні. Часткова мобілізація, яку він оголосив 21 вересня, створить додаткові сили, але вони не будуть ефективними, а натомість спричинять великі внутрішні та соціальні втрати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США пояснили, чому «часткова мобілізація» не допоможе Кремлю виграти війну проти України

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, Володимир Путін не доклав жодних зусиль, щоб підготувати населення Росії до війни та мобілізації.

"Путину доведеться виправити основні недоліки російського військового персоналу та системи техніки, якщо мобілізація матиме якісь значні значення навіть у довгостроковій перспективі. Його дії поки що свідчать про те, що він набагато більше стурбований тим, щоб доставляти тіла (мобілізованих – Ред.)" на полі бою, ніж усуненням цих основних недоліків", – йдеться у звіті ISW.

За словами експертів, з 2008 року Збройні Сили РФ не створювали умов для ефективної мобілізації резервістів, які б дозволили швидко мобілізувати багато людей. Коли більшість країн, реформуючи свої збройні сили, перейшли на контрактну основу, Путін також зробив це, але паралельно залишив і заклик, скоротивши термін несення служби до 1 року.

Тому через це російська армія перейшла на якусь гібридну модель, яка поєднує у собі солдатів термінової служби та професійних солдатів. А російські військові стали сумішшю професійних контрактників-добровольців та річних призовників.

"Пріоритет у формуванні професійних сил та позбавлення пріоритетності термінової служби, ймовірно, призвело до руйнування бюрократичних структур, необхідних для мобілізації. Мобілізація – це завжди бюрократично складна. Це вимагає від місцевих чиновників по всій країні добре виконувати завдання, яке вони, можливо, ніколи не виконують і рідко репетирують, якщо взагалі. Підтримка бюрократичної інфраструктури, необхідної для проведення широкомасштабного призову в запас, вимагає значної уваги з боку вищого керівництва — уваги, якої, ймовірно, не приділялося Росії протягом останніх 15 років", — підкреслюють американські аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки псевдореферендумів Росії в Україні: як події розвиватимуться далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини