У США пояснили, чому Путін поїхав до Північної Кореї

Володимир Путін хоче отримати більше військової допомоги від Північної Кореї, тому здійснив особистий візит до КНДР.

Російський диктатор Володимир Путін здійснив дводенний візит до Північної Кореї, де зустрівся з лідером країни Кім Чен Ином. Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував поїздку Путіна та пояснив, чому очільник Кремля прилетів до КНДР.

Перед своєю поїздкою до Північної Кореї Путін опублікував статтю у місцевій державній газеті Rodong Sinmun, у які високо оцінив співпрацю між двома країнами.

Російський диктатор розповів, як СРСР допоміг режиму КНДР зміцнити економіку, а також "створити мирне суспільство після Корейської війни". Путін оцінив північнокорейську підтримку Росії при вторгненні в Україну та вказав, що обидві країни протистоять Заходу.

Ці тези проаналізували аналітики Інститут вивчення війни, які вказали, що такими заявами Путін хоче отримати від Кім Чен Ина більше військової допомоги у майбутньому.

"Навмисне звернення Путіна до відомих пропагандистських наративів про спадщину режиму Кіма, Корейську війну та історичну боротьбу Північної Кореї проти США і Заходу, ймовірно, створює умови для виправдання Путіним своїх майбутніх прохань або вимоги до північнокорейського народу на підтримку військових зусиль Росії в Україні", - йдеться у звіті ISW.

Лідери держав рідко відвідують КНДР, навіть союзники та партнери Північної Кореї. Останній візит Путіна до Пхеньяну відбувся 20 років тому, коли КНДР правив батько Кім Чен Ина - Кім Ір Сен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін похвалив Кім Чен Ина за допомогу Північної Кореї у війні проти України.

Також "Коментарі" писали про підготовку КНДР до війни під час якої Кім Чен Ин пригрозив "смертельним ударом".