Головна Новини Світ Росія У США пояснили, що означає указ Путіна про збільшення штату армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, що означає указ Путіна про збільшення штату армії РФ

Чисельність бойового складу російської армії зросте - з 1,15 до 1,32 млн осіб

4 грудня 2023, 07:35 comments11257
Поділіться публікацією:

Указ російського президента Володимира Путіна про збільшення штату армії, ймовірно, є формальним визнанням нинішньої кінцевої чисельності російських збройних сил, а не наказом про негайне збільшення чисельності військ РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США пояснили, що означає указ Путіна про збільшення штату армії РФ

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Російський диктатор Путін 1 грудня підписав указ про збільшення офіційної чисельності російських збройних сил з 2,039 до 2,209 млн. осіб, а загальної чисельності бойового складу — з 1,15 до 1,32 млн. осіб.

У вересні 2022 року російський уряд оголосив, що до збройних сил мобілізують 300 тисяч осіб відповідно до указу Путіна про часткову мобілізацію. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 листопада заявив, що російські війська втратили понад 300 тисяч людей убитими та пораненими під час боїв в Україні з моменту початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Вербування добровольців, часткова мобілізація, а також російські втрати в Україні, ймовірно, пояснюють чистий приріст військовослужбовців на 170 тисяч осіб у період із 25 серпня 2022 року по 1 грудня 2023 року. Таким чином, указ Путіна від 1 грудня 2023 року, швидше за все, встановлює 2,209 млн осіб як новий офіційний штат, а не наказує значне збільшення загальної чисельності російської армії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може зламати перебіг війни в Україні: про що говорять прогнози.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається з мобілізацією в Україні та РФ: які рішення доведеться ухвалювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини