Головна Новини Світ Росія У США розповіли, чому Путін оголосив про відмову від "часткової мобілізації"
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чому Путін оголосив про відмову від "часткової мобілізації"

Тепер російська бюрократична машина сконцентрується на осінньому призові до армії, який був відстрочений

15 жовтня 2022, 08:22
Поділіться публікацією:

Рішення Кремля про те, щоб поставити на паузу "часткову мобілізацію" в Росії, може бути викликане тим, щоб зробити можливість тепер бюрократичній машині зосередитися на звичайному осінньому призові, а також зосередитися на більш якісній військовій підготовці покликаних цієї осені. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чому Путін оголосив про відмову від "часткової мобілізації"

Мобілізація в Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російський президент Володимир Путін оголосив, що "часткова" мобілізація закінчиться "приблизно через два тижні" — у той час, коли має розпочатися відстрочений осінній заклик.

14 жовтня Путін заявив журналістам, що "нічого додаткового не планується" і що "часткова мобілізація майже завершена".

Путін оголосив, що з 220 000 осіб, які були мобілізовані після його наказу від 21 вересня, 35 000 вже перебувають у російських військових частинах, а 16 000 вже перебувають у частинах, які "виконують бойові завдання".                                                               

Президент РФ також окреслив підготовку, яку нібито проходять ці мобілізовані сили: 5-10 днів "первинної підготовки", 5-15 днів навчання з бойовими частинами, "потім наступний етап — вже безпосередньо у військах, які беруть участь у бойових діях".

За даними інституту, навіть 10 днів навчання, яке можуть отримати мобілізовані, швидше за все, не складаються із фактичної бойової підготовки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — закрити небо та запровадити миротворців: які із закликів Володимира Зеленського можуть почути західні союзники України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини