Головна Новини Світ Росія У США розповіли, для чого насправді Путін замінив Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, для чого насправді Путін замінив Шойгу

В ISW вважають, що Путін готується до затяжної війни проти України та не відкидає конфронтації з НАТО

13 травня 2024, 07:04 comments9217
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін проводить заміни керівників, зокрема у Міноборони РФ, посилюючи підготовку до затяжної війни в Україні. Є також можливість, що Путін готується до майбутньої конфронтації з країнами НАТО. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, для чого насправді Путін замінив Шойгу

Путін та Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що Володимир Путін замінив Сергія Шойгу на Андрія Білоусова на посаді міністра оборони Росії 12 травня, перевівши Шойгу на посаду секретаря Ради безпеки замість Миколи Патрушева. На думку аналітиків, ці перестановки на високому рівні після президентських псевдовиборів у Росії переконливо свідчать про те, що Путін робить значні кроки у напрямку мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази для підтримки затяжної війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з НАТО .

Експерти додають: майже десятирічне перебування Білоусова на посаді міністра економіки в російському федеральному уряді та його нещодавня участь в управлінні різними вітчизняними інноваційними проектами в галузі ОПК та безпілотників добре підготували його до керівництва апаратом Міністерства оборони Росії, яке перебуває у скрутному становищі.

"Білоусов має міцну репутацію ефективного технократа, а інсайдерські джерела стверджують, що він має позитивні стосунки з Путіним", — йдеться у звіті.

Аналітики висловили думку, що кадрове рокірування Кремля відповідає спільній політиці Путіна щодо тихого витіснення високопосадовців з питань безпеки шляхом надання їм периферійних ролей у російській сфері безпеки замість того, щоб просто звільнити їх.

ISW нагадує, що раніше Путін так само відсував своїх невдалих генералів, призначаючи їх на периферійні посади, пов'язані з безпекою та обороною, поза прямим підпорядкуванням, іноді дозволяючи їм "викупити свою провину і повернутися на службу до Путіна".

Крім звільнення Патрушева, Путін переважно перепризначив керівників основних російських служб безпеки, що свідчить про те, що він зберігає основний склад лояльних силовиків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін звільнив Шойгу та провів великі кадрові перестановки у владі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини