Головна Новини Світ Росія У Судані випаково збили вантажний літак Іл-76 із росіянами на борту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Судані випаково збили вантажний літак Іл-76 із росіянами на борту

В Мережі вже поширили відео й фото з місця падіння літака. На них видно документи, серед яких паспорт РФ.

21 жовтня 2024, 23:30
Поділіться публікацією:

 21 жовтня в Судані було збито вантажний літак Іл-76, на борту якого знаходилися громадяни Росії. Як повідомляє посольство Російської Федерації в Судані, інцидент стався в регіоні Дарфур, де тривають бої між урядовими військами та збройним формуванням "Сили швидкого реагування" (RSF). Російські представники наразі займаються з'ясуванням обставин катастрофи.

У Судані випаково збили вантажний літак Іл-76 із росіянами на борту

В Судані було збито вантажний літак РФ (фото з відкритих джерел)

Згідно з інформацією російського телеграм-каналу Mash, серед загиблих є Віктор Гранов — головний інженер компанії Airline Transport Incorporation FZC. Раніше він був засновником закритого акціонерного товариства "Авіакомпанія "Пілот". Ще одним загиблим став авіаінженер з Башкирії. Кількість постраждалих та загиблих поки не визначена, однак відомо, що зазвичай екіпаж літака Іл-76 складається з п'яти осіб.

Видання Sudan War Monitor повідомляє, що, ймовірно, бійці RSF збили літак помилково, вважаючи його за бомбардувальник суданських військових. Інцидент стався приблизно о 4 годині ранку за місцевим часом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ вдруге з початку року збили рідкісний ворожий літакУкраїнські військовослужбовці знищили ще один російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. Повітряні сили збили ворожий літак-розвідник ввечері 23 лютого над Азовським морем. Зазначається, що літак, вартістю якого перевищує $300 млн, був знищений в результаті спільної операції ПС ЗСУ і ГУР МОУ. Співрозмовник видання розповів, що "шанси на збереження літака мінімальні". За попередніми даними, А-50 упав поблизу селища Трудова Вірменія в Краснодарському краї РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини