У Зеленського розповіли, навіщо насправді Кремлю знадобився саміт Росія – Африка

Михайло Подоляк, говорячи про саміт Росія – Африка, заявив, що Кремль вирішив показати континенту "хто господар"

Кремль, який організував саміт "Росія – Африка", вирішив показати африканському континенту "хто господар" і кого африканські країни мають беззаперечно слухати та поважати. Як передає портал "Коментарі", таку думку в Twitter висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Як зазначив Михайло Подоляк, напередодні саміту Росія: зупинила "зернову угоду", збільшила наслідки від посухи та дефіциту продовольства для Африканського континенту, а також принизила образ Африки для пропагандистської картинки зібравши "представників країн, які постраждали" від її вчинків і шантажу.

"Це все абсолютно передбачуване й цілком відповідає стратегії російської зовнішньої політики: жодних рівноправних відносин, жодних дотримань домовленостей – лише підпорядкування, приниження та диктат. Час чинити опір російському примітивізму. Час оголосити Африку вільною від російського диктату. Час забезпечити свободу вивезення зерна без участі Росії", – написав радник глави Офісу президента.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Путін намагається підкупити Африку після блокування "зернової угоди": про що заявив диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – бунтівник Євген Пригожин раптово сплив на путінському саміті "Росія-Африка".

Раніше "Коментарі" писали – нові загрози Росії у Чорному морі: чи достатньо реагує Захід – чого можна чекати від союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.